Praktijkcasus

Praktijkcasus 1

Duurzaam vervoer in het grootstedelijke gebied

Inleiding

In de dynamische wereld van grootstedelijke dienstverlening staat onze klant, een toonaangevende dienstverlenende organisatie, voor de uitdaging om haar mobiliteitsstrategie te herzien. Met de invoering van zero emissie zones en de groeiende nadruk op duurzaam vervoer, is het essentieel om een toekomstbestendig wagenpark te ontwikkelen. Deze casus beschrijft de stappen en overwegingen die we samen met de klant hebben genomen om tot een effectieve en duurzame mobiliteitsoplossing te komen. Hierbij dragen wij ook leveranciers voor de aan te schaffen leaseauto’s en bedrijfsmiddelen voor, om zo een naadloze integratie en optimale keuze te waarborgen..

Uitdagingen

In de dynamische wereld van grootstedelijke dienstverlening staat onze klant, een toonaangevende dienstverlenende organisatie, voor de uitdaging om haar mobiliteitsstrategie te herzien. Met de invoering van zero emissie zones en de groeiende nadruk op duurzaamheid, is het essentieel om een toekomstbestendig wagenpark te ontwikkelen. Deze casus beschrijft de stappen en overwegingen die we samen met de klant hebben genomen om tot een effectieve en duurzame mobiliteitsoplossing te komen. Hierbij dragen wij ook leveranciers voor de aan te schaffen leaseauto’s en bedrijfsmiddelen voor, om zo een naadloze integratie en optimale keuze te waarborgen..

Praktijkcasus

Belangrijke overwegingen

Duurzaamheid en emissievrij vervoer:

De klant hecht veel waarde aan duurzaamheid, vooral in het vervoer van personeel en gespecialiseerde voertuigen. Het is essentieel om voertuigen te kiezen die voldoen aan de zero emissie eisen en tegelijkertijd de operationele behoeften ondersteunen.

Inzetbaarheid en kosten:

Bij de keuze voor nieuwe voertuigen moeten de inzetbaarheid, leasekosten en operationele extra kosten zorgvuldig worden afgewogen. Dit omvat ook de actieradius van elektrische voertuigen en de mogelijkheden voor laadinfrastructuur.

Technische specificaties:

De bedrijfswagens moeten voldoen aan specifieke eisen zoals draag- en trekvermogen, en moeten geschikt zijn voor gebruik in parkeergarages met hoogtebeperkingen.

Oplossingen en aanpak

Samen met de klant hebben we een gedetailleerde analyse uitgevoerd van hun huidige wagenpark en de toekomstige behoeften. We hebben verschillende scenario’s uitgewerkt waarbij we rekening hielden met de inzetbaarheid van voertuigen, kosten, en technische specificaties. Hierbij hebben we ook gekeken naar de mogelijkheden voor het opzetten van een efficiënte laadinfrastructuur. Daarnaast hebben we advies gegeven over het vastleggen van het vervoer van personeel volgens de wettelijke eisen, en hoe dit geïntegreerd kan worden in hun dagelijkse operationele processen. Onze rol omvatte ook het voordragen van betrouwbare leveranciers voor de benodigde leaseauto’s en bedrijfsmiddelen, om zo de beste oplossingen te garanderen.

Conclusie

Door een integrale aanpak te hanteren, hebben we de klant geholpen om een weloverwogen keuze te maken voor hun nieuwe wagenpark. De gekozen oplossing is niet alleen duurzaam en toekomstbestendig, maar biedt ook flexibiliteit om in te spelen op toekomstige ontwikkelingen tot 1-1-2028. Hiermee heeft de klant ’tijd gekocht’ om de marktontwikkelingen te volgen en indien nodig hun strategie aan te passen. Deze casus toont aan dat met de juiste begeleiding en expertise, zelfs de meest complexe mobiliteitsuitdagingen kunnen worden omgezet in kansen voor groei en innovatie.

Speelt er in jouw organisatie een soortgelijke of misschien wel een totaal andere vraag? Laten we samen de oplossing creëren!

De transformatie van ons wagenparkbeheer

Inleiding

In de nasleep van de Coronapandemie stond ons MKB-bedrijf voor een grote uitdaging. Met een wagenpark van 90 voertuigen, waaronder 30 personenauto’s en 60 bedrijfswagens, hadden we altijd kunnen rekenen op de expertise van onze dedicated fleetmanager. Echter, door bezuinigingen ging onze fleetmanager met pensioen en werden zijn taken verdeeld over de afdelingen HR, finance en facility.

Uitdagingen

Deze herverdeling van verantwoordelijkheden leidde tot een aanzienlijke kennisachterstand, vooral met de snel veranderende mobiliteitswetgeving en de aankomende beëindiging van de BPM-vrijstelling voor bedrijfswagens. We voelden ons overweldigd en onzeker over de juiste stappen die we moesten nemen. Het was duidelijk dat we externe expertise nodig hadden om ons door deze complexe materie te loodsen.

De feedback van de klant

“De samenwerking met Masters in Mobility heeft ons bedrijf echt vooruit geholpen. Hun expertise en gestructureerde aanpak hebben ons in staat gesteld om met vertrouwen beslissingen te nemen.”

Steven Boekhoud
Adjunct directeur

Praktijkcase 2

Oplossingen en aanpak

Na enkele verkennende gesprekken met Masters in Mobility, waren we onder de indruk van hun inzicht en aanpak. Ze stelden een helder stappenplan op om onze kennisachterstand in te halen en hielpen ons een toekomstbestendig mobiliteitsbeleid te formuleren. We gaven hen de opdracht om als externe fleetmanager op te treden, wat ons in staat stelde om weer grip te krijgen op ons wagenparkbeheer.

Conclusie

Na een half jaar samenwerking met Masters in Mobility kunnen we met zekerheid zeggen dat we de juiste keuze hebben gemaakt. Hun rol als externe fleetmanager heeft ons niet alleen geholpen om proactief in te spelen op toekomstige veranderingen, maar ook om met vertrouwen beslissingen te nemen. We zijn nu beter voorbereid op de toekomst en kunnen ons volledig richten op onze kernactiviteiten.

Laatste blogs en berichten