WPGM

Wet Persoons Gebonden Mobiliteit

Wet

Persoons Gebonden Mobiliteit

Registreren van zakelijke mobiliteit inclusief woon-werk reizen

Vanaf 1 juli 2024 is het een feit en moeten organisaties met meer dan 100 werknemers elke zakelijke rit en de woon-werkreizen registreren. 

Wat betekent dit voor u?

Werk Gebonden Personen Mobiliteit

Begin op tijd met voorbereiden

Goed nieuws voor iedereen die duurzaamheid een warm hart toedraagt: het uitstel van de CO2-rapportageverplichting is van de baan. Dat betekent dat we nu echt aan de bak moeten. Vanaf 1 juli 2024 is het voor werkgevers met meer dan 100 werknemers verplicht om de werkgebonden personenmobiliteit (WPM) netjes te rapporteren.

Maar wat betekent dit nou precies voor jouw bedrijf? Moet je nu in actie komen en zo ja, hoe dan? Geen zorgen, we hebben het allemaal op een rijtje gezet in onze whitepaper. Hierin duiken we in de nitty-gritty van de aankomende veranderingen.

Stel het niet langer uit en zorg dat je moeiteloos voldoet aan de CO2-rapportage met Masters in Mobility. Wij staan klaar om je te helpen bij elke stap. Laten we samen zorgen voor een groenere toekomst!”

Waarom deze rapportageplicht?

Weet je, in het Klimaatakkoord wordt er van bedrijven verwacht dat ze een steentje bijdragen aan het verminderen van CO2-uitstoot. Het is eigenlijk een beetje zoals thuis energie besparen – maar dan op grote schaal. Elk bedrijf houdt bij hoeveel CO2 ze uitstoten, zodat we allemaal kunnen checken of ze niet te veel bijdragen aan de opwarming van de aarde.

Nu komt het: in 2026 gaan we de balans opmaken. Als blijkt dat we onze klimaatdoelen missen, dan komt er een soort maximumsnelheid voor CO2 per kilometer die je reist – een beetje zoals de snelheidslimiet op de snelweg, maar dan voor uitstoot. En die regel gaat dan voor iedereen in Nederland gelden.

Bij Masters in Mobility pakken we dit serieus aan. We helpen organisaties om voorbereid te zijn op deze veranderingen. Het gaat niet alleen om het netjes bijhouden van cijfers, maar ook om slimme manieren te vinden om minder uit te stoten. Zo zorgen we ervoor dat je niet voor verrassingen komt te staan als de nieuwe regels ingaan.

PORTAAL & APP

CO2-rapportage via 2WAY2

Moeiteloze ritregistratie voor alle werknemers!

Stap 1

Meld u aan in het 2way2 platform. Hier registreert u eenvoudig al uw werknemers en vervoermiddelen in een paar klikken.

Stap 2

Registreer woon-werkverkeer, zakelijke ritten en hybride werken via de 2WAY2-app. Automatisch per vervoermiddel en brandstof!

Stap 3

Exporteer met één klik uw automatisch gegenereerde CO2-rapportage. Deze levert u kant-en-klaar aan bij het RVO.

Meer weten over de CO2-rapportage?

Download de gratis whitepaper CO2-rapportage 2024

Alle informatie die u nodig heeft over het voldoen aan de CO2-rapportageverplichting, inclusief onze aanbevelingen en handige checklist

Pak mobiliteit voor alle werknemers moeiteloos aan.
Zo geregeld!